Spring ’s in the air!

De lente hangt in de lucht, heerlijk! Het zonnetje schijnt en warmt langzaam alles weer op. De lucht is blauw in plaats van grijs en grauw. Alles wordt iedere dag zichtbaar groener, de natuur zit in de knop en de eerste voorjaarsbloeiers bloeien op. En ook wij bloeien zichtbaar weer meer op, zijn vrolijker, energieker, actiever en positiever dan voorheen. We kunnen weer meer naar buiten, iets waar we in deze lastige lockdown tijd nog meer naar verlangen dan normaal. En we kunnen elkaar daardoor ook weer makkelijker ontmoeten en samen bewegen, ook een grote behoefte in deze tijd!

Niet iedereen ervaart dit echter zo. Sommige mensen zijn zo terneergeslagen door alle stress, beperkingen, donkere dagen en het grauwe weer, dat ze het zonnetje en alle fijne bijkomstigheden niet zo makkelijk meer als lichtpunten zien. Ze missen de energie, de fut, de wil of de durf om weer naar buiten te gaan en elkaar op te zoeken. Ze voelen zich somber, eenzaam, of juist angstig en gespannen. En dan lijkt de lente nog ver weg. En doordat ze zich terugtrekken of niet kunnen delen hoe ze zich voelen, lopen ze ook nog begrip en steun mis en dat ene zetje dat hen misschien net eruit kan helpen.

Aan hen wil ik zeggen: spring eens in de lucht! Maak een dansje, zing een lied, gooi de ramen open en laat buiten naar binnen komen, letterlijk en figuurlijk. Ook al voel je je er niet naar, motivatie komt vaak pas na actie! Pas als je in beweging komt, ervaar je wat het met je doet en wat het je oplevert. Denk aan verbetering van kracht en conditie, maar ook verbetering van je humeur dankzij de aanmaak van bijvoorbeeld endorfine. Doe iets waar je weet dat je er blij van wordt, wat dat ook is. Al moet je jezelf van de bank af slepen, erna voel je je beter. Je bouwt zo conditie én vertrouwen op, in je lijf en in jezelf. Je veerkracht neemt toe, in je tred en in je hoofd. Voor je het weet, huppel je weer als vanzelf, maar je moet die eerste stap wel zetten.

Het voorjaar is ook de tijd voor nieuwe dingen. De natuur ontwaakt na haar winterslaap en nieuw leven wordt geboren. Dit geldt ook voor ons: word wakker, doe nieuwe ideeën op, ontdek en probeer en bovenal, leef je droom!

2 opmerking over Spring ’s in the air!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *