De natuur in

Natuur coaching

De positieve effecten van wandelen en buiten zijn, zijn uitgebreid bekend en bewezen. Het is meer dan alleen een frisse neus halen. Het heeft namelijk ook een positief effect op o.a. je stemming, ons geheugen, pijnklachten, lichamelijke gezondheid, creativiteit, en brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging. Ook versterkt het de samenwerking, de verbinding tussen mensen en levert het vaak andere, opener gesprekken op dan wanneer je tegenover elkaar zit en elkaar aankijkt. Met aandacht wandelen helpt ook om meer mindful en in het hier-en-nu te zijn en spanningen of problemen los te laten. En vergeet niet de prachtige symboliek en metaforen die de natuur ons aanreikt, zoals de regen en een obstakel op je pad, een kruispunt of keuzemoment, of het licht dat op je valt terwijl je een inzicht opdoet.

Helaas worden we door de sleur of hectiek van ons dagelijks leven, de techniek en continue  informatiestromen, evenals onze eigen overtuigingen en gedachten, hier te vaak van afgeleid. Om die reden ga ik tijdens de coaching graag zo veel mogelijk met jou naar buiten, de natuur in, waarbij we bewegen en stilstaan zullen afwisselen, afgestemd op jouw natuurlijke proces en in de richting van jouw persoonlijk doel. Ik loop dan als het ware een stukje op jouw pad met je mee.

Paarden coaching

Naast de natuur in de brede zin kan het ook heel helpend zijn om paarden bij coaching te betrekken. Paarden zijn als vlucht- en kuddedieren heel sensitief voor signalen van anderen en reageren op wat jij hen non-verbaal vertelt, heel puur, zonder de bijeffecten van taal, oordelen, uiterlijk of gedachten. Zij kunnen spiegelen wat er bij jou speelt. Door dit te observeren en benoemen kan ik je helpen hiervan bewust te worden en kunnen we samen bekijken welke betekenis dit voor je heeft. Ook kunnen paarden ingezet worden om bepaalde vaardigheden te oefenen, zoals assertiever worden, grenzen aanvoelen en aangeven of juist leiding leren geven.

Binnen coaching

Natuurlijk is buiten coaching niet voor iedereen ideaal, of niet op elk moment. Het heeft daarom soms de voorkeur om een (eerste) gesprek binnen op kantoor te doen, zodat we rustig en ongestoord kennis kunnen maken en je veilig, op je gemak je verhaal kunt doen. Daarna zullen we samen afstemmen of en wanneer we buiten coaching en/of paarden coaching zullen inzetten. Wanneer je (vanwege Corona of door andere omstandigheden) liever niet fysiek afspreek, is ook (beeld)bellen een optie.