Voor bedrijven

Als werkgever of leidinggevende zie je natuurlijk je werknemers een groot deel van hun tijd. Soms zie je ze dan worstelen met bepaalde thema’s of constateer je samen dat er een probleem is dat invloed heeft op het werk.

Ruim 17% van de werknemers ervaart burn-out klachten en ruim 37% van de oorzaken van verzuim is werkstress als voorloper daarvan, met als symptomen bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit en minder kwaliteit van het werk (bron: www.volksgezondheidenzorg.info). In deze ‘Corona-tijd’ blijken zelfs ongeveer 1 op de 3 mensen een slechtere psychische gesteldheid te ervaren, met meer angstige en depressieve gevoelens en slaapproblemen (bron: Trimbos Instituut, online onderzoek in maart 2020). De invloed hiervan op werk en bijkomende stress, onzekerheid en frustraties spreken voor zich. Een coach kan helpen om hier beter mee om te gaan en zo het functioneren op het werk te verbeteren.

Graag ondersteun ik jou als leidinggevende of manager in het zorgen voor jouw medewerkers. Met coaching kunnen mensen met psychische en/of fysieke klachten weer duurzaam in hun kracht komen, zodat ze weer met plezier en naar waarde kunnen functioneren in hun persoonlijke en arbeidsleven. Een goede balans (her)vinden is daarbij ook erg belangrijk. Hierdoor behoud en vergroot je de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers en voorkom je (langdurig) verzuim.

Naast individuele coaching is ook team coaching of coaching in groepsverband mogelijk. Ook kan ik lezingen, advies en trainingen of workshops geven voor zowel werkgevers als werknemers. Ik probeer daarbij zo goed mogelijk aan te sluiten bij jullie wensen en behoeften.

Voorbeelden van werk gerelateerde thema’s voor coaching of trainingen:

  • Stress gerelateerde klachten als onrust, piekeren, slaapproblemen of gespannenheid
  • Burn-out of bored-out klachten, overspannenheid of juist onderspanning
  • Negatief zelfbeeld, faalangst
  • Werkstress, verlies van werkplezier of verminderd functioneren
  • Moeite met balans houden tussen werk en privé en andere (sociale) verplichtingen
  • Angst, onzekerheid, frustratie of stress door (anders werken door) Corona
  • Trainingen gericht op verbeteren timemanagement, prioriteiten stellen, planning
  • Trainingen gericht op verbeteren onderlinge communicatie en vertrouwen binnen teams
  • Trainingen gericht op verbeteren leiderschapskwaliteiten
  • Uitleg over veelvoorkomende psychische problemen of stoornissen en hoe daar op de werkvloer mee om te gaan.

Geïnteresseerd? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden!