Over Katinka

Hallo!

Even voorstellen. Mijn naam is Katinka Trommelen-Heijnen en ik ben mijn carrière ooit begonnen als enthousiaste, idealistische Social Worker, die graag mensen wilde helpen. Gedreven als ik ben, ben ik intussen een aantal opleidingen en een berg kennis en ervaring in de specialistische GGZ rijker en mag ik me ook GZ-psycholoog noemen. Nog steeds werk ik vanuit het ideaal om mensen te helpen en ze iets te willen meegeven waar ze blij of sterker van worden.

Mijn werk geeft me veel voldoening, maar merk ook dat ik stiekem ver verwijderd ben geraakt van mijn droom om ook dieren en in het bijzonder paarden in te kunnen zetten in mijn werk. Ook merk ik, dat ik op kantoor te ver weg ben van de natuur, de buitenlucht, mezelf misschien soms wel, afgeleid door de techniek en de hectiek van ons dagelijks leven. En heel soms, raak ik in mijn werk ook enigszins verwijderd van mijn ideaal ‘mensen helpen’, doordat er in de zorg (lange) wachttijden zijn, door zorgverzekeraars allerlei beperkingen opgelegd worden of doordat er andere organisatorische rompslomp in de weg staat. Bovendien is de hulp van een psycholoog meestal pas beschikbaar als je voldoet aan de criteria van een psychische stoornis, terwijl als je eerder goede hulp zou krijgen, het vaak zo ver niet hoeft te komen.

Vandaar dat ik nu mijn lang gekoesterde wens heb omgezet in een concreet plan en mijn eigen coaching praktijk ben begonnen. Mijn doel is om als coach ook jou te helpen, direct, snel en laagdrempelig. Helpen om ook jouw dromen en wensen te (her)ontdekken en te vertalen naar concrete, haalbare plannen. Helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf of bepaalde thema’s, bewustwording te vergroten en eventueel problemen op te lossen of veranderingen te realiseren. Jou laten profiteren van mijn expertise en vaardigheden, met de vrijheid om dit ook buiten de gebaande paden uit te voeren. Letterlijk buiten, in de natuur, ervarings- en lichaamsgericht, en eventueel met behulp van paarden.  

Collega’s en cliënten noemen mij vaak open en transparant, een goede luisteraar – ook tussen de regels door – en iemand die snel kan inschatten ‘waar de angel zit’. Mensen voelen zich daardoor meestal gehoord en begrepen en vervolgens kunnen we samen, en vooral jijzelf, verder aan de slag. Met de natuur en het paard als spiegel zet ik je stil bij jezelf, bij wat en hoe je vertelt en wat dit betekent. Door mijn idealen en mijn passie als coach met elkaar te verbinden, hoop ik jou met mijn enthousiasme aan te steken en te inspireren en zo vooruit te helpen.

N.B. Hoewel ik me hier heel duidelijk presenteer als coach, met daarbij behorende mogelijkheden en grenzen, ben ik hiernaast natuurlijk ook nog steeds psycholoog. Ik zal mijn uitgebreide kennis en ervaring hieruit ook zeker meebrengen in onze coaching trajecten, maar wil duidelijk aangeven dat ik geen psychologische behandeling aanbied vanuit deze praktijk en dat ik hier geen klachten kan diagnosticeren of genezen.

Mocht je als werkgever van mijn diensten als BIG geregistreerd GZ-psycholoog gebruik willen maken, kan ik wel op freelance basis hiervoor ingehuurd worden. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.